Patricia Koster

Over Patricia Koster

Luisteren naar mensen – hun levensverhalen, relaties en verbindingen, culturele achtergrond en hoe zij het leven beleven – is een rode draad in mijn leven. Als antropoloog heb ik geleerd om te kijken hoe mensen met elkaar omgaan en te luisteren met meer dan alleen mijn oren.
Ik nodig mensen in een gesprek uit om naar hun eigen sterven te kijken als een onderdeel van het leven. Met de wijsheid die is opgedaan in het leven en over het leven, kunnen we verkennen wat voor u van belang is. Welke vragen spelen er voor u wanneer u zich voorbereidt op het einde van uw leven? En wat is er nodig om uw wensen over het leven nu en uw levenseinde te realiseren?
In juni 2017 heb ik de intensive ‘Omgaan met sterven’ op post-HBO niveau afgerond bij het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Daarnaast volgde ik trainingen om aromazorg in te zetten voor stervenden. Ik werk als zorgvrijwilliger in hospice De Zorgherberg in mijn eigen buurt in Amsterdam Oost en zet mij daarnaast in voor de Coöperatie Laatste Wil. Zo geef ik invulling aan wat ik ben gaan noemen ‘Live Well Die Wise’.

Patricia Koster

Amsterdam

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven Bestel vandaag