Irene Hadjidakis

Over Irene Hadjidakis

Eens komt dat moment: het moment waarop we in moeten zien dat we aan het sterven zijn. Het is heel begrijpelijk dat we dit moment zo ver mogelijk uitstellen, omzeilen, ontkennen en voor ons uit schuiven, maar er komt een moment dat we er niet meer omheen kunnen, en er geen weg terug meer is.
Wanneer uw levenseinde aan de deur klopt, opent zich een grensgebied waar veel mensen niet op voorbereid zijn. Vanuit dit gebied reik ik u de hand. Als verpleegkundige heb ik me gespecialiseerd in palliatieve, terminale zorg. Steeds dieper raakte ik ervan doordrongen dat sterven geen medische aangelegenheid zou moeten zijn. Sterven is ‘doodgewoon’. Waken, afscheid nemen, omgaan met pijn en benauwdheid, spiritualiteit, gezelligheid, paniek, frustratie, mooie momenten, diep verdriet, schoorvoetend de weg terug vinden naar gebed, of niet, denken aan de uitvaart, stilte, muziek.
Het maakt voor mij niet uit of u een gelovige bent of niet. Ook zal ik u niet lastig vallen met of en wat ik geloof. Sterven is sterven en zoals er vroedvrouwen zijn, die mensen bij kunnen staan tijdens de geboorte, zijn er ook rouwvrouwen om u bij te staan tijdens het sterven. Ik ben daar één van.

Irene Hadjidakis

Den Haag

Te bereiken op:

irene@de-grenswaker.nl

telefoon icon 0682482924

website icon de-grenswaker.nl

Bestel nu DREMPEL magazine over leven met sterven Bestel vandaag