Waarom wij er zijn

In onze Westerse samenleving bestaat een gebrek aan kennis over sterven waardoor er veel ongemak en angst is. Wij zijn er om op grote schaal kennis, wijsheid en ervaring beschikbaar te maken om bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor iedere stervende. Dat doen we door inzicht te geven in de gelaagdheid van het stervensproces en door het bevorderen van kennis over sterven.

Voor wie

Wij richten ons op een ieder die wil (leren) omgaan met sterven voor zichzelf of om iemand anders bij te staan. Dat kan zijn als de naaste van iemand die met een levensbedreigende ziekte wordt geconfronteerd, als vrijwilliger of beroepskracht in de terminale zorg, als zorgverlener in de medische wereld of als de hulpverlener die in 2020 over een zekere basiskennis stervensbegeleiding dient te beschikken. Wij zijn er voor iedereen.

Wat wij doen

Wij geven aandacht aan sterven zodat sterven weer als een onderdeel van het leven wordt gezien. Wij doen dat met de jaarlijkse organisatie van de Nationale Dag Aandacht voor Sterven op 24 mei. Ons aanbod bestaat uit opleidingstrajecten voor uiteenlopende doelgroepen en uit een gevarieerd aanbod aan workshops en informatie avonden. Een overzicht van al onze activiteiten vindt u elders op deze website.

Leren omgaan met het kostbare en wezenlijke proces van sterven.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.