image over wat wij doen

Onze activiteiten

Periodiek bieden wij korte avondworkshops en lezingen in het VlinderHuys in Amersfoort. Ziet u graag dat we aandacht besteden aan een bepaald thema? Laat het ons gerust weten. Daarnaast organiseren wij symposia al dan niet in samenwerking met andere partijen. Ook voor lezingen, scholingen of advies is uw organisatie bij ons aan het juiste adres. Verder organiseren wij jaarlijks op 24 mei de Nationale Dag Aandacht voor Sterven. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het realiseren van een telefonisch hulplijn.

Lezingen

Op aanvraag verzorgen wij lezingen voor algemeen publiek en uiteenlopende beroepsgroepen. Wij nodigen u uit contact met ons op te nemen. Daarnaast organiseren wij, al dan niet in samenwerking met onze partners, symposia op of rond de jaarlijkse Nationale Dag Aandacht voor Sterven op 24 mei. Wij staan open voor uw suggesties aan thema’s en onderwerpen.

Ontmoeten

Enkele keren per jaar organiseren wij op wisselende locaties ontmoetingsmiddagen voor wie onze activiteiten een warm hart toedraagt. Houdt onze website in de gaten en meldt u aan. De toegang is gratis.

Consultancy & advies hospices

In de huidige tendens van professionalisering en medicalisering bent u als hospice wellicht de verbinding kwijtgeraakt met uw ideële doelstellingen die bij de oprichting van uw huis zo vanzelfsprekend leken.

Wilt u zich opnieuw (of blijven) verbinden met uw ideële doelstelling de stervende mens nabij te zijn in liefdevolle tijd, aandacht en verzorging, dan is het Landelijk Expertisecentrum Sterven uw gesprekspartner. Wij nodigen u uit contact op te nemen voor een advies op maat.

Nationale dag Aandacht voor Sterven

Ieder jaar op 24 mei is het de Nationale Dag Aandacht voor Sterven en zetten wij alle stervenden in Nederland én hun zorgverleners in het zonnetje. We willen op die manier warme aandacht vragen voor het proces van sterven en stervenden eren op hun ‘leraarschap’. In 2016 valt deze dag samen met het naar buiten treden van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Alle hospices in Nederland krijgen in het kader van de Nationale Dag Aandacht voor Sterven een prachtig boeket bloemen bezorgd. Heeft u dit jaar, om wat voor een reden dan ook, geen boeket ontvangen, laat het ons weten.